Ga naar de inhoud

Eigen tochten

De toercommissie organiseert elk jaar een aantal clubritten. Dit zijn ritten speciaal voor clubleden en staan in het teken van gezelligheid en sportiviteit. De WWT is hierin een uitzondering. Deze klassieker is voor iedereen toegankelijk en een absolute must voor elke wielrenner.  Lijkt het je leuk om een keer mee te fietsen? Laat dat dan weten via toercommissie.tfcwinsum@gmail.com.

De Snerttocht:

Deze tocht is bedoeld voor de ATB of gravelbike en wordt verreden op de laatste zaterdag van februari. De rit wordt uiteraard afgesloten met een kop snert.

De Winsumer Wierden Tocht:

De WWT is het paradepaard van de TFC Winsum en wordt eind april/begin mei verreden. Inmiddels is de immer populaire WWT al 35 keer georganiseerd! Deze gaat over wierden en door kernen van kleine karakteristieke Groningse dorpen. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden. 50, 100 en 150 km. De tocht is volledig bepijld en door de N.T.F.U. gekwalificeerd met twee sterren en het ‘Extra Goed Geregeld-keurmerk,’ wat waarborg staat voor een uitmuntend georganiseerde en verzorgde tocht. Meer informatie via www.winsumerwierdentocht.nl

Voorjaarstocht

Één van deze tochten wordt jaarlijks in het voorjaar verreden. Bij de voorjaarstocht doorkruist men de mooie landschappen van Groningen en Drenthe.

Winsum-Winsum-Winsum

Een klassieker onder de clubtochten. Deze rit van 170km wordt eens per twee jaar verreden en mag zich altijd verheugen op een grote opkomst.

Hunzetocht

Tijdens de  jaren dat er geen Winsum-Winsum-Winsum wordt verreden, rijdt men de Hunzetocht. Hierbij  volgt men de boorden van de voormalige rivier De Hunze en geniet men halverwege van een welverdiende kop koffie met gebak.

Clubkampioenschap tijdrijden:

De bedoeling is dat u vooraf de tijd opgeeft die u denkt nodig te hebben om de 25 km uitgezette tocht te rijden. Diegene die z’n opgegeven tijd het dichtst benadert krijgt voor een jaar de wisselbeker in z’n bezit.

De najaarstocht:

Deze tocht wordt onder begeleiding van voorrijders gefietst. Deze tocht dient als afsluiting van het fietsseizoen. Deze route is ieder jaar anders. De afstand is ca. 90 km