Afgelopen zondag 3 januari hebben Bert, Jaap, Sjors en ik de Unive VLD ATB-toertocht gefietst. Zoals iedere tocht dit seizoen kozen we voor de 50 km. Na vorig jaar vaak de 25 km te hebben gefietst, kiezen we nu vaak voor de langere afstanden.

Onderweg naar Diever moesten we goed opletten omdat het -2 was en regende. Het zou dus glad kunnen zijn. 200 meter na de start begon het al iets harder te regenen, wat met temperaturen rond het vriespunt niet prettig is. Eenmaal in het bos heb je hier geen last meer van. Net als op 29 november 2015, was er in het bos rond Diever een prachtige route uitgezet. Op een paar stukken route die kapot was gereden door bosbouwvoertuigen na, was de route goed te fietsen.

De route voerde over de heide van het Aekingerzand en over een groot gedeelte van de ATB-route van Appelscha. Vooral na de pauzes duurde het toch even voordat de handen en voeten weer op temperatuur waren.

Na 45 km beginnen de kilometers toch te tellen en wordt toch echt zwaar. Na de finish moeten we nog een tijdje op Jaap wachten. Door materiaalpech (crank losgeschoten, 2x) had hij bij de laatste pauze een behoorlijke achterstand. Toch heeft hij te hele tocht volgemaakt. Respect daarvoor.

Een prachtige tocht door een prachtige omgeving. Volgend jaar weer.