Rabobank ledenfietstocht

De TFCWinsum is gevraagd om, voor de 2e keer,  medewerking te verlenen voor de Rabobank ledenfietstocht op 25 juni.

Je kon opstappen in Winsum - Marenland Recreatie  of in Zuidhorn - Zalencentrum Balk. Totaal hebben ongeveer 700 deelnemers zich aangemeld, waarvan 200 zijn opgestapt in Winsum en 500 in Zuidhorn. Het traject was 46 km lang. Het weer was bewolkt en af en toe een paar druppels water. De stemming was prima.  Zelf ervaarde ik deze tocht als zeer mooi en heerlijk genoten van al het moois. De foto’s spreken voor zich.

De route:

Start Marenland:

Bellingeweer, Alinghuizen, Klein Garnwerd, Garnwerd, Krassum, Beswerd en Fransum-PAUZE: Daar werd verse appelsap o.a. en fruit uitgedeeld en kon men het kerkje bezichtigen. Daarna naar Aduard.

Aduard- PAUZE: bezichtiging van het Kloostermuseum. Je werd gastvrij verwelkomt door de aanwezige monnik en kreeg je div. dranken aangeboden met heerlijkheden. Tevens bezichtiging van de mooie tuin met een eigen steenoven. Daarna naar Zuidhorn.

Zuidhorn Zaal Balk- PAUZE: geweldige lunch voorgeschoteld gekregen met verse producten. Daarna naar:

Noordhorn, Hardeweer en Ezinge – PAUZE: Museum Wierdenland. Ook daar een hartelijke welkom geheten met een kopje thee/koffie met overheerlijke Wierde koek bestaande uit: Haver, tarwebloem, hazelnoten, kaneel, rozijnen en of met cranberry of zonder. Heerlijk! Daarna naar Saaksum.

Saaksum, Roodehaan, Schouwen, Schouwerzijl, Schapehals, Winsum Finish: Marenland.

Dank aan onze leden, Gert van Ginkel en Jan Sikkema die deze route hebben uitgezet/bepijlt en de clubkas gespekt met €  500,00. Top heren!

 

 

Reinder Pettinga.